söndag 18 december 2011

#77 The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010)

Lucy och Edmund Pevensie återvänder till Narnia, tillsammans med deras kusin Eustace. Där möter de snabbt upp med kung Caspian för en färd över de outforskade haven bortom the Lone Islands, ombord det kungliga skeppet Dawn Treader. De stöter på många oväntade varelser och händelser, innan de når världens ände.

Liksom den senaste filmen har de skippat många delar som är mer eller mindre viktiga för historien, men allt som allt är det en bra film med mycket spänning, lite komedi och många vackra platser.
     Ett sak de inte tagit upp är bl a att duffelpudsen, dvs de enfotade varelserna hos trollkarlen, i själva verkat var dvärgar från början, det är något de bara "glömde" nämna. Något annat de inte verkar ha tänkt helt och hållet på är att telmarinerna inte höll på med sjöfart innan Caspian X ärvde tronen, eftersom de länge varit rädda för vatten. Så varför Lucy säger att skeppet i målningen ser väldigt "Narnian" ut är något av en gåta, eftersom de inte haft några skepp att tala om på typ 1000 år, iaf som Pevensie-syskonen sett skymten av, de har ju bara sett en roddbåt under äventyret då de först mötte Caspian.
     Draken som är med är till största delen bra, men varför har den två stora, spetsiga öron för? Drakar har inte utåtstående öron, drakar har precis som reptiler endast öronhål. Det var lite av en besvikelse, men i övrigt var den bra gjord.
     Aslan börjar verkligen se gammal ut nu. Han verkar ha antagit en lite gråare nyans i pälsen. Han var mycket vackrare i de två första filmerna, när han hade en mer gyllene nyans på pälsen.

Jag ger "The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 53 min




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar