måndag 5 december 2011

#63 Immortals (2011)

Kung Hyperion är på jakt efter ett vapen som kan förstöra männskligheten och han vill släppa ut de sk titanerna ur sitt fängelse. Theseus är en dödlig, som valts ut av gudarna för att försvara mänskligheten och kämpa i deras namn mot Kung Hyperion.

Varför är människans historia fylld av så mycket brutalt och helt onödigt våld? Varför måste någon få för sig att han vill förstöra världen? Det är ju bara några frågor man skulle kunna tänka sig efter en sån här typ av film.
     Överraskande att se så pass många ansikten man känner igen i den här filmen, men främst att se Mickey Rourke som Kung Hyperion. Vissa gjorde bra ifrån sig, andra hade kunnat göra bättre.
     Phaedra gör ett verkligt konstigt val mitt i filmen, när hon vet att hon kommer förlora det som gör henne till vad och vem hon är. Visst att hon kanske inte vill ha den uppgiften gudarna har gett henne, men suck it up, det är det du är satt på jorden för att göra, och dina systrar offrar sig för att du ska komma undan med din förmåga. Varför ska alla med någon form av särskild förmåga alltid se det som en förbannelse, och aldrig som något bra? Det är ju alltid "Buhu, jag kan göra det här och det där... waah waah waah", se det som något bra, gör det bästa du kan med det och sluta gnälla! De flesta av oss har ju inte någon övernaturlig förmåga, och iaf vissa av oss skulle ju inte tacka nej om det erbjöds oss.
     Häftig film, och gillar man krig och blodståg och/eller grekisk mytologi så kommer man gilla den här. Här och där kan man märka att producenterna av 300 (2006) även gjorde den här.

Jag ger "Immortals" betyget 5 / 10
Speltid: 1 tim 50 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar