söndag 18 december 2011

#76 The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008)

Syskonen Pevensie blir kallade tillbaka till Narnia, där de hjälper till att rädda landet från en ond kung och återinföra den rätta arvingen på Narnias tron, prins Caspian.

Inte fullt lika bra som första filmen, om inte minnet helt sviker så följer de inte boken fullt lika långt i den här filmen, det är en del avsnitt de bara skippar helt och hållet trots eventuell relevans till historien. Men det var fortfarande en spännande film, som troligen kan uppskattas av många.
     Det finns troligen tre skäl till att smyg attacken på Telmarinernas borg misslyckades: Först att Edmund står och lallar med sin ficklampa, så att han tappar den till våningen nedanför där en soldat plockar upp och fipplar med den. För det andra när Caspian viker från planen för att inte göra något alls mot Miraz. Och för det det tredje, när Peter vägrar inse att det börjat väldigt dåligt och troligen inte kommer gå bättre, eftersom larmet går och hela borgen är vaken, varför inte bara inse att planen misslyckades och retirera medan de fortfarande kunde, då kanske fler hade överlevt. Dumma korkade pojke!

Jag ger "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian" betyget 7 / 10
Speltid: 2 tim 30 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar