fredag 14 september 2012

#263 Zombieland (2009)

Efter att någon stackars själ åt en kontaminerad hamburgare spred sig en sjukdom som förvandlade nästan alla till zombies. Nu slår killen, som kallar sig för Columbus, följe med tre andra överlevare för att lättare ta sig an horden av hungriga människoätare.

En enastående blandning mellan skrattretande humor och vildsinta, människohungrande zombies. Man har drivit med hela zombiegrejen på ett sånt sätt att det fortfarande är seriöst, men man kan ändå skratta åt det, något som är svårare att göra i många av dagens filmer i samma genre. Skådespelet bidrar även det till den oklanderliga humorn som genomsyrar detta under till underhållning. Den som spelar sin roll bäst är Woody Harrelson, den ganska så psykotiska cowboyen som var hat mot de odöda är nästan lika stort som sin kärlek för Twinkees.
     Bland det roligaste i hela filmen, om man har den humorn är Jesse Eisenbergs replik när de spelar brädspel i Bill Murreys hus efter att Columbia skjutit ihjäl den utklädda skådespelaren: "Best thing about z-land? No Facebook-updates [...]", ironin i det hela är klockren. Visst att han hade huvudrollen i The Social Network ett år senare, där han spelade Mark Zuckerberg.

Jag ger "Zombieland" betyget 9 / 10
Speltid: 1 tim 28 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar