fredag 21 september 2012

#271 Chasseurs de dragons (2008)

Två drakjägare beger sig tillsammans med en ung prinsessa ut på ett uppdrag att döda "The World Gobbler" och rädda världen.

Lite av en besvikelse i början när man får se några varelser som de benämner som drakar, viket ser mer ut som någon konstig variant av salamandrar, eftersom filmens engelska översättning blir "Dragon hunters", vilket om man tänker på vad filmen handlar om är en bra översättning (och det är faktiskt vad "Chasseurs de dragons" betyder också). Filmen är underhållande, inget mästerverk, men kommer kunna uppfylla det eventuella suget man kan ha om man är ute efter ett fantasy-äventyr som detta.
     Äventyret är satt i en värld  som inte är lik så mycket man sett tidigare. Världen är i princip helt uppbyggd av svävande landplättar som håller på att lösas upp i och med att profetian om World Gobbler uppfylls.
     Karaktärerna uppfyller de klassiska typerna som en äventyrargrupp satt i en fantasivärld oftast består av (åtminstone i de mer komiska produktionerna): den enorma krigaren som är lugn och lite gullig, den lilla smala killen som man till en början irriterar sig på men som faller en in i smaken bättre allt eftersom, tjejen som motsätter sig de förutbestämda reglerna hon lever under och som råkar vara karaktären som sätter igång hela äventyret och till slut maskotten som i det här fallet kan skvätta explosiv vätska från sina nedre regioner.

Jag ger "Chasseurs de dragons" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 20 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar