måndag 17 september 2012

#265 Demolition Man (1993)

En polis väcks ur kryosömn för att återigen jaga rätt på sin farligaste motståndare i en pacifistisk framtid.

Sylvester Stallone spelar den typiska action-polisen lika bra som han alltid gör. Stor, stark och tuff som få är en beskrivning som passar in på honom och ett fåtal till, som alla ingår i gruppen av actionhjältar från runt sekelskiftet. Wesley Snipes gör liksom Stallone sin egen roll bra, faktiskt bättre än Stallone. Det sägs att man aldrig ska gå "full retard" för en roll, men det sägs där inget om att man inte ska gå "full insane", vilket man nästan kan tro att Snipes gör för den här rollen, han spelar riktigt övertygande, det är nästan så att man kan se galenskapen lysa i ögenon på honom när han får skada andra på ett eller annat sätt, helst sin motkaraktär.
     Idén till storyn är en bra en, att skicka in en överdrivet våldsam karaktär i ett framtida samhälle där det i princip inte existerar något våld, så att han får härja fritt som en vildsint tjur i en porslinsaffär. Att sedan skicka in en till minst lika vildsint tjur (fast denne med klaustrofobi) i samma butik för att besegra den första kan man ju ha olika åsikter om: Vinner den första går allt åt helvete, medan om den andra vinner så kommer fortfarande allt vara trasigt, men det är inte längre någon tjur som har sönder det lilla porslin som finns kvar för den har redan lyckats ta sig ut.
     Man har lyckats bra i skapandet, det hela resulterade i en spännande action-rulle som passar utmärkt för grabbkvällen framför TVn,

Jag ger "Demolition Man" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 55 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar