tisdag 4 september 2012

#254 Galaxy Quest (1999)

De avdankade men fortfarande ganska populära skådespelarna från den gamla TV-serien Galaxy Quest tas med på ett otroligt äventyr när en grupp utomjordlingar av en hel ras beundrare kommer och ber om deras hjälp.

Charmig i hur den driver med sci-fi-serier som kretsar kring rymdexploration. Filmen parodierar faktiskt Star Trek, dess beundrande och så vidare. Animationerna ser bra ut, dock får man inte samma känsla som man får när man sitter och tittar på Star Trek från 1960-talets senare hälft, men make-upen är toligen snarlik den som användes under alla de filmatiseringar om "the final frontier". Tim Allen, Sigourney Weaver och Alan Rickman gör sina respektive roller komiska, främst Rickman som spelar den ganska så livströtta skådespelaren som avskyr sin karaktärs catchfrase "By Grabthar's hammer, by the sons of Worvan, you shall be avenged." en fras han sagt fler gånger än himlen inhyser stjärmor.
     En av de saker de driver hårt med är det faktumet att man i serier och film näst intill alltid lyckas avaktivera bomben när det bara är några få sekunder kvar, om inte bara en enda. Här fortsätter klockan istället räkna ner till s det att den når en sekund och stannar där. Något annat de driver med är alla de helt onödiga attrapper och fällor som alltid verkar finnas på rymdskepp i framtiden, eller bara maskineri som inte fyller någon funktion what so ever.

Jag ger "Galaxy Quest" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 42 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar