fredag 14 september 2012

#44 Resident Evil (2002)

Ett specielförband av militanta soldater strider i en enorm underjordisk laboratoriebunker mot en okontrollerbar superdator och en hord vetenskapsmän och försöksdjur som muterat till köttätande monster efter en laboratorieolycka.

En bra idé som är utförd på ett helt okej sätt. Det här är bara början till en bra zombie-serie. Milla Jovovich gör som alltid ett bra jobb i sitt utförande av en roll, även många ur den övriga rolluppsättningen gör bra ifrån sig.
     Något som inte är så smart av soldaterna som beger sig ner i "The Hive" är att gå runt och prata om hur de ska förstöra The Red Queen, när hon har övervakkningssystem i princip över allt i komplexet. Men det verkar i och för sig inte spela någon större roll, för är det inte meningen att superdatorer ska vara smarta, eller som namnet antyder "super"? Hur kommer det sig då att så många människor alltid lyckas överlista dessa  artificiella superintelligenser med enorma tillgångar till fällor och annan teknisk utrustning? Allt man verkar behöva är ju typ en baskunskap i hur man stänger av ett program, trycka på några knappar för att stänga av några fällor och sen bara ignorera alla de varningar datorn ger dig, efter det är allt du behöver göra att gå till den fysiska datorn och antingen stänga av den, förstöra den eller ladda upp ett virus som man så behändigt har med sig i bakfickan. Kom ihåg det nästa gång du blir instängd i en bunker med en mordlysten superdator.
     En annan fundering man kan ha är hur förstörandet av en ynka datorskärm som hänger i några få sladdar kan få datorn att stängas ner, så att Red Queen inte längre är igång och aktivt kan försöka döda sina oinbjudna gäster.

Supermonster: "The Licker"
     Någon weird fyrbent jättesak som saknar ögon. Den har en extremt lång tunga den sträcker ut för att ta tag i levande människor för att dra den närmare sig. Den har fyra stora klor på varje tass som den kan använda för att slita upp stora hål i väggar med. Den verkar även kunna infektera med sina klor, infektionen bryter ut och börjar mutera väldigt snabbt, det tar inte ens en timme innan det sätter igång.

Jag ger "Resident Evil" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 40 min

2011-11-19 00:24

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar