fredag 14 september 2012

#45 Resident Evil: Apocalypse (2004)

Alice vaknar upp på ett sjukhus i Raccoon City, bara för att upptäcka att det är infesterat av zombies och andra monster. Med hjälp av Jill Valentine och Carlos Oliviera måste Alice lyckas ta sig ur staden innan den är förintad av en kärnvapenmissil.

Milla Jovovich fortsätter sitt bra skådespelande i den andra delen och fortsättningen i serien om Alice, nu är hon infekterad av T-viruset och snart får hon nog sina superkrafter. Hon är har redan övermänsklig styrka och smidighet. Kombinera det med expertkunskaper i vapenhantering, vad får man då? Zombie-versionen av Blade...
     Vad skulle man göra om staden man bor i helt plötsligt kryllar av zombies och du har ingen synlig väg ut? Skulle man, om man blir biten, t.ex. kasta sig från en skyskrapa eller låta sig omvandlas? Man kan ju helt klart hoppas att detta aldrig kommer hända. Det skulle ju helt klart hjälpa om man hade en jätteintelligent vetenskapsman, som vill få ut sin dotter, på sin sida.

Supermonster: "Nemisis"
     Den muterade Matt, från första filmen. Han har blivit ett kraftigt muskelberg, som kan tar enorma mängder ammunition i kroppen utan att falla. Den har en extrem träffsäkerhet, vilket bevisas då den skjuter ner omkring 20 soldater men lämnar en civilist levande, trotts att han stod mitt ibland de vinande kulorna. Nemisis, liksom alla muterade monster har en extrem styrka.

Jag ger "Resident Evil: Apocalypse" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 34 min

2011-11-19 01:57

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar