torsdag 6 september 2012

#257 Stardust (2007)

Tristan ger sig ut på ett uppdrag på andra sidan muren för att bevisa sina känslor för Victoria, men finner där känslor han inte väntat sig.

En fin historia som alla fairytale-fans kommer älska. Den har med det mesta som gör en historia riktigt bra. Spännande äventyr där en ung man, gärna en prins, ska rädda skönheten och hans sanna kärlek från det onda monstret eller magikunniga varelsen. Det börjar som så ofta, någon är kär i en annan som är inte bara helt fel för denne, utan även en i grund och botten ganska dålig person. Men han gör ändå allt för denna kärlek, till en början, och under halva filmen sitter man bara och hoppas på att han ska inse sitt misstag och förstå att han älskar och hör ihop med den vackra kvinnan han färdas med.
     Det finns såväl älskvärda, som mindre älskvärda karaktärer med i historien. Yvaine för att man sitter och hoppas på att hon ska få sin Tristan tillslut, man ser hur lycklig hon är när hon är med honom. Men filmens troligtvis mest charmiga karaktär måste troligtvis vara Captain Shakespear, som Robert De Niro gör helt fantastisk, han har ett skrovligt yttre som mest påminner om grovt sandpapper, men när den hårda ytan bryts (vilket inte verkar vara en överdrivet svår nöt att knäcka) får man se den mjuka insidan som är nästan lika söt som vaniljkräm. Michelle Pfeiffer spelar topp-skurken, en roll hon gör ypperlig, hon visar ett riktigt ruttet inre med mest en genomskinlig plastfilm som innesluter den bubblande ondskan, precis så tunn att det hålls inne, men man känner fortfarande stanken och det går inget miste om vad hon egentligen är; Vacker men otroligt dödlig.
     Regi och skådespel gör sig tillsammans med historien till ett riktigt mästerverk, missa inte att se den, för i så fall missar du något riktigt bra.

Jag ger "Stardust" betyget 9 / 10
Speltid: 2 tim 7 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar