onsdag 19 september 2012

#267 Morlocks (2011)

En experimentell tidsmaskin öppnar upp ett fönster till framtiden och mordlystna, muterade monster använder fönstret för att ta sig tillbaka till nutiden och döda allt de ser.

Den här filmen har troligen fler hål än en Schweizisk ost, både fakta-, story och karaktärsmässigt. För att börja med några av karaktärernas stora misstag: När de två soldaterna springer tillbaka i början av filmen, efter att den temporära basen blivit attackerad, rusar de förbi en dödad soldat, som helt uppenbarligen ligger och andas. När de får reda på att monstren har blivit kallade för "Morlocks" genom att läsa tidningar på marken, tittar de aldrig på datumet på tidningen, vilket verkar väldigt konstigt då de gissat sig till att ha hoppat tusentals år in i framtiden. De blir inte heller nyfikna vilken tid de befinner sig i när de ser de så uppenbarligen nutida fordonen som ligger runt omkring, och de byggnader som faktiskt omger komplexet de jobbar i, det är inte förrän de går under jord, ner i bunkern, som de faktiskt kommer på denna självklarhet.
     En miss som skaparna har gjort är att det brinner lite var stans i ruinerna, om de nu skickats ca 60 år in i framtiden, hur kan det fortfarande brinna, det måste verkligen finnas tonvis med bränsle om det brinner så länge, och inte ha släckts efter någon regnskur som måste ha uppenbarat sig under alla de åren som de hoppat över. En annan konstighet som man kan lägga märke till är att det i början är näst intill omöjligt att döda en Morlock, inte ens om det är flera soldater som står och sprayar ammunition med sina M-16, men allt eftersom filmen går blir det bara lättare och lättare, då det tillslut endast krävs en kula från en 9mm pistol för att döda dem.
     Om du ser denna film kommer du troligen ha känslan av att du aldrig mer kommer få tillbaka denna 1,5 timme, och nästan vill skälla ut skaparna för att ha gjort ett sånt uppenbart slöseri med tid. Men vill du istället se något riktigt dåligt, och få dig en titt på denna Schweiziska ost, för all del, förvänta dig inte att vara nöjd på ett positivt sätt efteråt bara.

Jag ger "Morlocks" betyget 1 / 10
Speltid: 1 tim 25 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar