måndag 17 september 2012

#264 Resident Evil: Retribution (2012)

Alice slåss tillsammans med en motståndsrörelse i den fortsatta kampen mot The Umbrella Corporation och horderna av odöda.

Tyvärr lever den inte riktigt upp till måttet av de tidigare filmerna, speciellt inte Resident Evil och Resident Evil: Extinction. Den här produktionen har mer känslan av att vara en övergångsfilm, eller en film som bygger upp, till film nummer sex i serien, som med största sannolikhet kommer bestå i ett enormt slag mellan de sista människorna och de oändliga horderna av muterade odöda. Den inger lite samma intryck som Harry Potter and the Order of the Phoenix gav när den kom ut. Det kom inte någon speciell stor boss som Alice skulle besegra, visst återkom Axeman (som gjorde sitt stora framträdande i Resident Evil: Afterlife) med sin minst lika onda tvilling, men det gick förbi otroligt fort och smärtfritt, sen har vi även en stor Licker (som gjorde sitt ursprungsframträdande redan i Resident Evil), men dessa två är samtidigt det svåraste motståndet de måste möta och allt går bara för lätt och snabbt förbi för att ge tillfredsställelsen som tidigare filmer oftast gett.
     Skådespelet är som alltid i varierande värde, Milla Jovovich gör som alltid ett fantastiskt framträdande. Medan Sienna Guillory inte riktigt lyckas i den här heller, hennes skådespel är inte så övertygande som man skulle vilja se hos en skådespelerska som får sin tredje film i serien som ännu bara har fem delar klara.
     Filmen döptes till "Resident Evil: Retribution", men det namnet fångar inte riktigt vad filmen faktiskt visar, ett bättre namn kunde ha varit "Resident Evil: Reunion". Detta med tanke på att det egentligen är vad filmen i stort verkar gå ut på, de har fört samman många skådespelare från de tidigare filmerna i den här (även om det kanske bara råkar vara en glimps eller två, vilket då troligen är under tillbakablickarna i inledningen av filmen) så förekommer karaktären och skådisen fortfarande i filmen). Det här är hur som helst alla de karaktärer och skådespelare som på ett eller annat sätt visas i bild någon gång under filmens 95 minuters speltid:

Milla Jovovich - Alice (Alla filmer)

     Resident Evil
Anna Bolt - Dr. Green
Colin Salmon - James 'One' Shade
Eric Mabius - Matt Addison
Heike Makatsch - Dr. Lisa Addison
Indra Ové - Ms. Black
James Purefoy - Spence Parks
Joseph May - Dr. Blue
Liz May Brice - Medic
Martin Crewes - Chad Kaplan
Michelle Rodriguez - Rain Ocampo (Resident Evil)
Pasquale Aleardi - J.D. Salinas

     Resident Evil: Apocalypse
Iain Glen - Dr. Isaacs (samt Extinction)
Oded Fehr - Carlos Oliveira (samt Extinction)
Razaaq Adoti - Sgt. Peyton Wells
Sandrine Holt - Terri Morales
Sienna Guillory - Jill Valentine (samt Afterlife)
Thomas Kretschmann - Major Tom Cain

     Resident Evil: Extinction
Ali Larter - Claire Redfield (samt Afterlife)
Spencer Locke - K-Mart (samt Afterlife)

     Resident Evil: Afterlife
Boris Kodjoe - Luther West
Kim Coates - Bennet
Norman Yeung - Kim Yong
Ray Olubowale - Axeman
Shawn Roberts  - Albert Wesker
Wentworth Miller - Chris Redfield

Sen kom även The Red Queen in i bilden, dock spelades hon inte av samma skådespelerska som för tio år sedan, då Michaela Dicker blivit för stor för att kunna spela hologrammet av den lilla flicka hon gjorde då.


Jag ger "Resident Evil: Retribution" betyget 4 / 10
Speltid: 1 tim 35 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar