onsdag 29 februari 2012

#108 The three musketeers (2011)

Den unge hetlevrade D'Artagnan måste med hjälp av tre legendariska före detta musketörer besegra en vacker dubbelagent och hennes lömska uppdragsgivare från att gripa den franska tronen och svepa in hela Europa i krig.

Ganska förutsägbar, men samtidigt rolig och lite spännande emellanåt. Det var roligt att se så pass många välkända ansikten, Orlando Bloom, Mila Jovovich, Mads Mikkelsen och Christoph Waltz. Det var för det mesta bra prestationer, åtminstone från majoriteten av skådisar och mise-en-scènen ser även den bra ut för det mesta. Det var lite intressant att de till och från använde sig av en teknik som ska visa på en viss tidsförflyttning i form av ett spelbräde eller åtminstone miniatyrer av det som visats i föregående och/eller kommande scen ovanför en karta som visar var detta skett någonstans, det är inte alltid detta lyckas på ett bra sätt, men här blev det inte så tokigt. Gillar man äventyrliga kostymfilmer så kan man nog ägna denna knappt två timmar utan att bli missnöjd.
     Något som alltid ser lite lustigt ut i filmer är när det är t.ex. en fälla i ett rum, som man till en början inte ser (t.ex. ett helt gäng fiskelinor uppsträngade längs en mindre korridor), och när karaktären som ska ta sig igenom denna fälla har "upptäckt" det som är tänkt att skydda vad som nu finns på andra sidan, så syns det jätteväl, borde det inte vara lika osynligt som det var innan när nu det hon använt sig av för att upptäcka det har lagt sig?

Jag ger "The Three Musketeers" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 50 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar