onsdag 15 februari 2012

#98 Underworld: Awakening (2012)

I en inte så avlägsen framtid, ett drygt årtionde efter en omfattande rensning efter att människorna upptäckte vad som levt bland dem så länge, så är vampyrer och varulvar på gränsen till att vara utrotade. Nu är det upp till Selene att rädda den hon älskar och sin egen art.

Företaget som äger byggnaden där Selene vaknar upp heter "Antigen", är det en förkotning av typ anti genetics, och är dem isåfall emot gener, eller vadå? Fast de verkar ju inte vara emot genforskning och -manipulation, utan för det, för det verkar ju vara det enda de håller på med. Allt för att kunna injecera sig själva med något genetiskt "vaccin" som ska göra hela arten starkare.
     Precis som de tidigare filmerna som utspelar sig i nutid så springer Kate Beckinsale omkring i sina extremt tajta skinnkläder och högklackade stövlar. Handlingen var sisådär, inte helt och hållet orginell, men den var åtminstone inte av den redan utarbetade karaktären. Dock så kändes det som att den borde ha varit längre än 1,5 timma, det kändes väldigt mycket, speciellt på slutet, som om de rusade igenom handlingen bara för att få filmen klar. Skådespelet var okej från vissa, men långt ifrån alla. Vill man se filmen så kan det nog föredras att se den på bio framför tv-skärmen hemma. Tyckte man om de tidigare filmerna så borde man tycka om den här också, även om det kanske inte kommer vara lika mycket...

Jag ger "Underworld: Awakening" betyget 5 / 10
Speltid: 1 tim 28 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar