måndag 20 februari 2012

#102 The Bucket List (2007)

Två dödligt sjuka män rymmer från sjukhuset för att sätta ut på ett äventyr med målet att göra en hel massa saker innan de dör.

Väldigt fin film om önskan och utövandet av en lista saker innan man dör, och hur en dödsdom i form av cancer kan höja eller sänka ens motivation till att ta sig i kragen och faktiskt genomföra listan. Sen hjälper det att ha lite pengar att spendera också.
     Rollistans två översta namn är några bland Hollywood's finest; Morgan Freeman och Jack Nicholson, man hade nog inte kunnat välja två bättre. De gör här några enastående prestationer som de två cancersjuka äldre männen, man vad väntar man sig från speciellt mannen som är så bra att han fått spela Nelson Mandela och självaste Gud?
     Filmen får en att tänka lite på sin egen dödlighet och hur man borde göra allt man skulle vilja göra innan man kolar vippen. Så istället för att sitta här och läsa om filmer, gå ut och gör något du alltid velat göra! Men se till att ta med dig telefonen när du går härifrån, så att du kan fortsätta läsa om film och annat skoj...

Jag ger "The Bucket List" betyget 9 / 10
Speltid: 1 tim 37 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar