tisdag 21 februari 2012

#103 Eagle eye (2008)

Jerry och Rachel är två främlingar som av en slump förs samman pga ett mystiskt telefonsamtal från en kvinna som de aldrig träffat. Genom att hota såväl deras liv som deras familjers, tvingar hon in Jerry och Rachel i upprepade farliga situationer, genom att använda sig om vardagliga maskiner följer och kontrollerar hon deras minsta steg.

Rätt spännande film som baserar sig mycket på den paranoida uppfattningen om hur staten håller koll på alla genom våra telefoner, datorer och annan teknologi. Skurken i filmen, Ariia, påminner väldigt mycket om den artificiella intelligensen V.I.K.I., i I, Robot (2004). Hon lyckas styra väldigt mycket maskineri och teknologi utefter huvudrollernas väg från ett lugnt liv till deras mål som befinner sig utom sikte. Det är dock ganska bra att hon inte lyckas styra trafiken på ett grundligt sätt, endast halvt om halvt genom att ändra trafikljusen från rött till grönt och tvärt om.
     Som vanligt spelar Shia LaBeouf en ganska dryg och lite otrevlig karaktär, och man kan se lite av huvudrollen i Transformers (2007)Sam i hur han spelar denna roll, men av någon anledning så verkar han alltid spela sina roller lite smådryga och som den sortens person som tror att de är så mycket bättre än alla andra.
     Filmen är helt klart inte den bästa som någonsin gjorts, men den är ändå värd en titt, åtminstone för den som gillar lite spänning, lite biljakter och idén om att det alltid finns någon som ser vad du gör.

Jag ger "Eagle eye" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 58 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar