torsdag 1 mars 2012

#109 Bringing up Baby (1938)

Undertiden som en paleontolog försöker få en donation på en miljon dollar till sitt museum, blir han förföljd av en flyktig och ofta lite irriterande arvinge och hennes tama leopard, "Baby".

Enormt vacker och väldigt rolig film. I en av huvudrollerna ser vi dessutom filmens drottning (ett av hennes smeknamn var "First Lady of Cinema") Kathrine Hepburn, och den manliga motparten innehas av ingen mindre än Cary Grant. Skådespelet i den här filmen måste bara påpekas vara bättre än det man kan se i många filmer idag, och inte bara från Hepburn och Grant, utan från rolllistans alla skådisar. T.o.m. hunden och leoparden gör bättre skådespelarinsatser än vissa mänskliga gör idag.
     Något som är lite fascinerande och en väldigt trevlig omväxling är att kunna titta på en film och slippa musiken för en gångs skull. Den enda "musiken" man hör är diegetisk; främst när Hepburn ocg Grant står och försöker sjunga ner Baby från ett tak och både hund och leopard stämmer in i ylandet.

Till sist för att citera David: "Susan, when a man is wrestling with a leopard in the middle of a pond, he's in no position to run"

Jag ger "Bringing up Baby" betyget 9 / 10
Speltid: 1 tim 42 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar