lördag 25 februari 2012

#107 Star Wars: The Clone Wars (2008)

Klonkrigen rasar runt om i galaxen. Seperatisterna får mer och mer inflytande medan Jedikrigarna kämpar febrilt för att hålla ordning och återställa freden. Anakin har nyligen blivit tilldelad en padawan, Ahsoka Tano, och de sänds ut på uppdraget att leta reda på och rädda Jabba the Hutts son. Men Greve Dooku och den mörka sidan gör allt för att de båda ska misslyckas, vilket skulle få förödande konsekvenser för den Galaktiska Republiken.

Filmen ska utspela sig mellan Star Wars episode II: Attack of the Clones (2002) och Star Wars episode III: Revenge of the Sith (2005). Allt den gör är i princip att motsäga allt som tidigare sagts (dvs i alla de sex episoder som skapats tidigare genom åren). Anakin får här en padawan, för han har tydligen blivit tilldelad titeln Mästare, men när det hände får man inte veta (om inte minnet sviker så envisas han med sin status och titel i episode III), och att han faktiskt blir tilldelad en padawan kommenterar t.o.m. han som konstigt, eller för att citera Anakin själv "that doesn't make any sense". Ahsoka klagar dessutom på att Anakin till en början kallar henne för "youngling", men hon visar gång på gång att hon egentligen inte är reda för att vara en padawan, hon har ingen som helst respekt för sin sk. Mästare, bl.a. så kallar hon honom gång på gång för "Skyguy".
     Droiderna känns än mer överdrivna än i första och andra, då hade de ändå något av en charm med deras egna tankar, men här är de rent utsagt korkade, de beter sig som om de vore riktiga människor, de tilltalar andra sorters robotar som om de skulle vara någon form av husdjur (vilka på detta blir glada som en hund som precis fått godis).
     Animationerna är väldigt dåliga, allt är kantigt och väldigt stelt. T.ex. så kan man i Jabbas lya se en  twi'lekslav dansa, hennes två tentakler ska egentligen svänga mjukt och förföriskt när hon dansar sin sensuella dans som är så känneteccknande för den rasen, men tentaklerna ser mer ut att vara fastlimmade vid hennes axlar eller kanske t.o.m. vara en del av dem. Eller för att ta Jabba själv som exempel, han ser inte ut som den enorma tjocka snigel-liknande varelse med två armar han är, utan mer ut som om man försökt bygga en kopia av Hutten av legobitar. Rösterna till de större karaktärerna är helt fel, om George Lucas nu skulle envisas med att förstöra allt bra han hittills gjort, varför kunde han åtminstone inte ha använt sig av de riktiga skådespelarnas röster, eller de kanske insåg hur dålig denna idé var redan från början och vägrade vara en del av fiaskot som senare blev till en tv-serie som fortfarande håller på. Iofs har han inte skrivit manusen själv, men han har fortfarande gett sitt godkännande till denna styggelse och trycker in sina älskade pengar i det. Får du chansen att se The Clone Wars, gör det INTE, det är ett slöseri på 93 minuter av ditt liv som du aldrig kommer få tillbaka, och visa aldrig detta för någon du tycker om. Enda anledningen att visa detta för sina barn är om man vill skada dem för livet.

Jag ger "Star Wars: The Clone Wars" betyget 1 / 10
Speltid: 1 tim 38 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar