tisdag 16 oktober 2012

#282 The Sisterhood of the Traveling Pants 2 (2008)

Det är nu flera somrar sedan de fyra bästa vännerna fann ett par mystiska jeans som passar dem alla perfekt. De är nu i college och spenderar ännu en sommar på olika håll och fortsätter sin tradition med att ha jeansen en vecka var åt gången.

Första filmen handlade i stort om hur de fyra skulle hålla kontakten, dela sina liv och fortsätta vara bästa vänner. Den här lutar mer åt den mörka sidan av vänskap, eller snarare ovänskap, Carmen känner sig utanför och Tibby känner sig osäker på hela sitt liv och tron att hon är gravid blir mer av en ursäkt att bygga upp väggar mellan sig själv och de hon tycker om.
     Men liksom de flesta komedier, eller filmer överhuvudtaget idag är uppbyggda på i princip samma sätt, eller åtminstone liknande, vilket gör att man allt eftersom kan räkna ut vad som komma skall. Inte bara det, man vet även att filmen kommer sluta lyckligt, för skulle den inte göra det kommer tittarna bli besvikna, ryktet kommer sprida sig och det kommer sluta med att det blir värsta floppen och ingen ser på filmen i stället.
     Inte helt och hållet lika bra som den första, men det betyder inte att den är dålig. Fortfarande bra skapar den en mysig stämning, kanske inte mitt i när alla är som mest nere, men framåt slutet när tjejerna börjar bli sams igen och återigen dela med sig av vad som hänt dem under sommaren blir man glad igen.

Jag ger "The Sisterhood of the Traveling Pants 2" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 57 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar