måndag 1 oktober 2012

#275 Ted (2012)

Åttaåriga John Bennet önskar att hans nya nallebjörn var vid liv, morgonen efter hälsar Teddy, eller Ted, familjen Bennet godmorgon.

De humoristiska skaparna av TV-serien Family Guy har för första gången gjort en långfilm, inte bara avsintt i sina serier som är långa som filmer. Filmen har inte samma sorts humor som Family Guy, det vill säga den utdragna typen när det mest bara blir roligt för att de drar ut på skämten så länge att det nästan blir lite awkward. Här är det en mer "normal" typ av humor, där det är fullspäckat med skämt, till exempel att nallebjörnen Ted säger "Oh, come on, I don't sound 'that' much like Peter Griffin!" vilket bara blir jätteroligt om man tittat, och gärna tycker om, Family Guy där Seth MacFarlane gör rösten till just Peter Griffin. En annan rolig parallell till andra filmatiseringar är vad Ted säger om Ryan Reynolds karaktär, som bara dyker upp i ett par scener, när han refererar till Reynolds karaktär som den en "Van Wilder look-alike".
     Historien är ganska förutsägbar, speciellt slutet av filmen. Men skulle inte slutet vara som det är skulle tittarna bli väldigt besvikna. Manuset är riktigt bra, och kvaliteten på humorn är som sagt rätt bra och passar troligen de flesta som kan tänkas sätta sig för att se på filmen. En stark rekommendation är att se på filmen, gör man det kommer man inte att ångra sig, man kommer inte ha tid eftersom man skrattar så mycket som man kommer göra.

Jag ger "Ted" betyget 10 / 10
Speltid: 1 tim 46 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar