fredag 5 oktober 2012

#276 The Expendables (2010)

En grupp legosoldater tilldelas uppdraget att eliminera en korrupt militant ledare och en före dettea agent inom CIA på en latinamerikans ö.

Inte direkt ett mästerverk, men är man ute efter tonvis med sinesslö action och minst lika mycket våld är det här en utmärkt film i så fall. Bara för att öka actionkvotan har Sylvester Stallone (som inte bara är med i filmen, utan även står för regin) tagit med nästan alla de största actionhjältarna i vår tid att spela gruppen legosoldater alternativt de tuffaste motståndarna.
     Specialeffekterna ser inte överdrivet bra ut, man ser väldigt tydligt att eld, blodsplatter etc. är genererat i en dator och inte gjort på det gamla hederliga sättet, med blodpåsar innanför kläderna och den äldsta eldeffekten som finns... Eld. Specialeffekterna drar därför ner på filmens kvalitet och därigenom betyget lite, då det varit en bättre upplevelse att se riktiga effekter och inte bara animation. Något som däremot kan kompensera bristen på snygga effekter är det faktum att ammunitionen i filmen faktiskt tar slut, och att alla karaktärer måsta ladda om då och då, vilket man inte väntat sig i en film som den här där det varit troligare att alla haft MacGyver-magasin med sig (det vill säga magasin med oändlig ammunition i som aldrig tar slut).
     Är man bara lite insatt i nyheterna i dagens tid så borde man veta att Arnold Swarzenegger har varit senator i Kalifornien, i början av filmen drev Stallone lite med Schwarzeneggers gamla  politiska position. Har man dessutom sett Stallones Demolition Man från 1993 kan kommentaren om att Swarzeneggers karaktär bara vill bli president ännu roligare, då Sandra Bullock i den filmen nämnde att Arnold Swarzenegger var president efter att de ändrat lagen i USA och att han dessutom var så populär att han fick sitt längre än vanligt.

Jag ger "The Expendables" betyget 4 / 10
Speltid: 1 tim 43 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar