måndag 22 oktober 2012

#287 Grown ups (2010)

Efter att deras high school baskettränare dör, återförenas fem goda vänner och före detta lagkamrater för en helg av fjärde juli-firande.

När man ser ett rep och en sjö gör det att man bara vill gå bananer - men när det kommer en lite större kille och vill svinga sig bara vet man att något kommer hända, speciellt när det är Kevin James, men det man förväntar sig är inte helt vad som kommer. Man märker snabbt att det är ännu en Happy Madison-produktion då det är väldigt många ur en grupp skådespelare som väldigt ofta deltar i Adam Sandlers alla komedier. Dock är det lite förutsägbart och nästan aningen halvtjatigt över vad det är för något som vissa tillför till filmen:
     Adam Sandler är som alltid halvseriös men man märker att han försöker vara rolig, vilket oftast bara lyckas till hälften.
     Kevin James stora bidrag till många av de filmer han är med i är att han ofta ramlar, och det är nästan alltid skoj att se en småtjock man ramla.
     Chris Rock är som många säkert vet en stand up-komiker, så hans starkaste egenskap är att få folk att skratta med hjälp av olika former av skämt och one-liners, även om han inte drog så mycket som man först kunde tro att han skulle göra.
     David Spade verkar ofta spela singelkillen i medelåldern, som tror att han är så hipp, när han i själva verket ofta är lite småtöntig.
     Rob Schneider passar ganska bra ihop med Sandler eftersom de har lite liknande typ av humor. Det är troligen därför som de ofta spelar med i samma filmer, även om den ena bara har en liten biroll medan den andra har huvudrollen.
     Men dessa fem bringar tillsammans ihop en hyfsat rolig film om fem vuxna som för en helg kan bete sig lite som fem barn. Den kommer definitivt bringa fram skratt hos den som sätter sig för att se den, gör man det inte så får man skylla sig själv. Det som förstör filmen lite är att de (precis som så många amerikanske filmer verkar ska ha) är en stor bit moralkaka på slutet, där en eller flera karaktärer ska stå och hålla tal i hur man ska och inte ska uppföra sig och bla bla bla...

Jag ger "Grown ups" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 42 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar