torsdag 29 mars 2012

#135 The Matrix Revolutions (2003)

Den mänskliga staden Zion försvarar sig mot den massiva invasionen av maskiner, undertiden som Neo febrilt försöker stoppa det rasande kriget på en annan front samtidigt som han måste tampas med Agent Smith.

Efter att ha sett alla tre filmerna så är The Matrix (1999) fortfarande den bästa i trilogin. Animationerna ser bättre ut än i den senast föregående, de är inte längre aningen matta och utan texturer. Skådespelet filmerna igenom är helt klart bra, och det från i princip alla parter. Den här är den sorgligaste av alla, men samtidigt den finaste, den finaste på fler nivåer än bara visuellt.
     Att inte Neo förstår tidigare vem som innehar Banes kropp, han verkar åtminstone förstå att det inte längre är Bane som finns "behind those dull cow eyes". Vem, förutom en viss exagent, kallar honom för "Mr. Andersson"? Såvitt man fått se filmserien igenom så är det bara Smith som har gjort det, alla andra agenter kallar Neo för "the anomaly" och alla människor använder sig av smeknamnet Neo.
     I striden om Zion, undrar hur stora respektive sidas förluster blir innan Neo gör sitt last-minute-rescue. Hur många av de bläckfiskliknande maskinerna blir förstörda och hur många människor är det som dör under invasionen? Hur många soldater jämfört med civilister? Man kan bara tänka sig att det blir en del, speciellt när de enorma borrarna faller ner och har sönder broar och allt möjligt.

Jag ger "The Matrix Revolutions" betyget 9 / 10
 Speltid: 2 tim 9 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar