söndag 18 mars 2012

#122 50 First Dates (2004)

Henry Roth är rädd för engagemang, fram till den dagen då han träffar den vackra Lucy. De får djup kontakt på en gång och Henry tror att han äntligen träffat kvinnan i sina drömmar, tills han får veta att hon har korttids minnesförlust och glömmer honom redan nästa dag.

Aningen förutsägbar emellanåt, men historien är en helt underbart romantisk en. Att en man gör allt för kvinnan han älskar, och att han varje dag får henne att falla för honom igen och igen. Filmen innehåller nästan bara älskvärda karaktärer, alla på sitt sätt, några av dem är; ständigt pårökta Ula som spelas av Rob Schneider, en av hans bästa repliker i filmen är "You kids suck; you're good at everything!". Glömska Lucy som spelas av Drew Barrymore och snälla Nick eller mr. tattooface som spelas av Pomaika'i Brown. Man kan ju inte dra igenom dessa karaktärer och inte nämna filmens huvudperson djurskötaren Henry som spelas av Adam Sandler
     Sandler och Schneider är nog rätt bra kompisar, med tanke på att i väldigt många filmer där den ena spelar huvudrollen (eller en av huvudrollerna) så har den andra åtminstone en liten biroll, eller t.o.m. som i den här där den andra har en stor biroll. Är man en sucker för romantiska komedier så kommer man definitivt att älska den här, sålänge man inte har något emot Sandler och/eller Schneider.

Jag ger "50 First Dates" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 39 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar