onsdag 7 mars 2012

#110 Journey 2: The Mysterious Island (2012)

Sean Anderson, några år efter äventyret i jordens inre, åker tillsammans med sina mammas man för att leta rätt på Seans farfar som tros vara på en försvunnen mystisk ö.

Snygg: Ja. Handling: Nja... 3Deffekterna såg förvånansvärt bra ut och det var många fina bilder, på djungel, en ruinstad, enorma (eller i undantagsfall, små) djur och tropisk ö-natur i allmänhet. Men det verkar som att man lagt mest krut på att göra filmen fin, för handlingen var inte så fantasifull som den hade potential för. Filmen innehåller ganska mycket komik, men en stor del av den komiken känns mest pinsam och man skäms nästan när vissa skämt eller handlingar kastas i ansiktet på oss.
     Det var lite tråkigt att Brendan Fraser inte längre var med i den här filmen, han kände väl att en andra film verkade lite desperat från skaparnas sida, så Dwayne "The Rock" Johnson fick ta den typ faderliga/manliga rollen i den här filmen, men som tur är spelar han inte Brendans karaktär, utan bara karaktärens systers nya man, Hank. Den enda skådespelaren som faktiskt var kvar sen första filmen är Josh Hutcheson. Inte ens skådespelerskan som spelade mamman ville stanna kvar, så hon blev utbytt mot Kristin Davis. Karaktären Seans mamma blev under åren sen första filmen kortare, brunett och mörkögd, fantastisk vad åldern kan ha för överraskningar i beredskap.

Jag ger "Journey 2: The Mysterious Island" betyget 5 / 10
Speltid: 1 tim 34 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar