måndag 19 mars 2012

#123 Fantastic Four (2005)

Efter en olycka på en rymdstation i omloppsbana runt jorden får fem människor övernaturliga förmågor, fyra går mot ljuset, men en drar sig längre in i mörkret.

Tycker man om filmatiseringarna av superhjälte-serier så kommer man nog tycka om den här, en okej superhjälterulle. De valde åtminstone rätt skådisar för rollerna; Chris Evans passar som het playboy, Julian McMahon spelar väldigt ofta skurk så där var det ju också ett bra val, och vackra Jessica Alba som the Invisible Girl var även det ett bra val. Många repliker i filmen är dock lite corny och är mest värda en sorgsen huvudskakning över att de inte kom på något bättre.
     Den person som bestämde namnen för karaktärerna i den här serien/filmen måste ha den bästa fantasin i världen: von Doom för skurken, Storm för den äventyrliga ungkarlen och playboyen och Grimm för killen som går runt och är ganska butter av sig.
     Det är i princip bara Johnny som reagerar så som man själv tänker att man skulle reagera "Oh, cool!", om man skulle få superkrafter. Ett roligt bevis på hans reaktion visas när de står i en hiss tillsammans och pratar. Susan frågar: "You don't want to walk around on fire for the rest of your life, do you?" och Johnny svarar: "Is that a trick question?"
     Animationerna är verkligen inte de bästa, åtminstone inte med dagens mått, men det var samtidigt sju år sen filmen gjordes. När Ben förvandlats till the Thing så påminner Bens kropp väldigt mycket om 90-talets turtles i texturen och bara det allmänna utseendet på honom (förutom att Ben är orange och ska se ut som sten medan turtles är gröna och ska se ut som sköldpaddor)
     Folket som stöter på Ben är ju verkligen helt dumma i huvudet. Hans fästmö reagerar... inte på det bästa och värdefullaste sättet hon hade kunnat. Hon bara skriker på honom att hålla sig borta och inte rör henne, och det här är kvinnan som påstått sig älskat honom. Likadant med alla som ser honom, de verkar hellre gå efter mottot "skjut först, ställ frågor sen" fast utan att ställa frågorna. Poliserna behandlar honom fortfarande som en brottsling, efter det att han räddat livet på brandmännen på bron (det var iofs på grund av honom som olyckan inträffade, men ändå).

Jag ger "Fantastic Four" betyget 6 / 10
Speltid: 1 tim 46 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar