lördag 19 november 2011

#46 Resident Evil: Extinction (2007)

Överlevande från Raccoon City-katastrofen reser genom Nevada-öknen, i hopp om att nå Alaska. Alice slår sig samman med karavanen och deras kamp mot det onda Umbrella Corp.

Milla Jovovich som Alice the zombieslayer fortsätter här i nummer tre där hon då naturligt gör en hattrick. Det är roligt att se att de har med Oded Fehr och Mike Epps i den andra filmen där S.T.A.R.S.-soldaten Olivera  och civilisten L.J.är med, att de fortsätter att använda fler karaktärer än bara Alice, liksom de gjorde i Apocalypse med återvändandet av karaktären Matt som muterat supermonster.
     Om det är något man borde ha lärt sig från alla dessa filmer med ödemarker och inavlade hillbillys, är att du ska aldrig lita på främlingar man träffar i sådana områden. Men heter man Alice så behöver man ju iofs inte vara lika försiktig som oss normala.
     Undra om sekvensen knappt halvvägs in i filmen kan vara något försök till en hyllning till Alfred Hitckcock och hans film The Birds (1963), med tanke på att de här liksom där använde sig av enorma flockar av kråkor som flygandes attackerar människor på marken.

Supermonster: "Tyrant"
     Dr. Isaac muterar efter många injektioner av T-viruset och ett skott i bröstet till den här filmens slutboss. Mutationen har gett monstret egenskapen att skjuta ut tentakler ur händerna, som den både kan grepp om saker och främst varelser med, den verkar även tycka om att köra in tentaklerna i sina offers ögon- och munhåla för att på så sätt döda denne

Jag ger "Resident Evil: Extinction" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 35 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar