tisdag 22 november 2011

#53 Bamboozled (2000)

En frustrerad afro-amerikansk manusförfattare på TV-stationen CNS lägger i protest fram förslaget att de ska spela in ett "blackface"-serie, men till hans irritation blir serien populär.

En väldigt oimponerande film. Det enda som var intressant med den var att man fick lära sig hur man gjorde färgen för "blackface" förr: man brände kork med alkohol (har jag för mig att det var), när de blivit helt brända så häller man på en skvätt vatten och mosare sedan den brända korken så att det blir en svart kräm. Så nu vet ni det, så nu behöver ni inte lägga ner över två timmar på filmen...
     Annars var det näst intill dåligt skådespel rakt igenom, det var bara Jada Pinkett Smith som gjorde bra ifrån sig. De flesta andra spelade över, eller bara spelade dåligt, trots att det var ytterligare två skådespelare som var igenkännbara (Michael Rapaport och Mos Def). För att vara en komedi var den ytterst tråkig, den lockade inte ens fram ett leende under sina 135 minuter. Det kändes ganska obekvämt att sitta i biosalongen och se detta rasistiska spektakel (iofs kanske man inte kan kalla det för "rasism" när det är en afro-amerikan som skapat det, men det kändes ändå väldigt så när man såg den).
     Så, som sammanfattning; går den att undvika, gör det.

Jag ger "Bamboozled" betyget 1 / 10
Speltid: 2 tim 15 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar