lördag 19 november 2011

#47 Resident Evil: Afterlife (2010)

Undertiden hon är ute efter att förstöra Umbrella Corp., slår sig Alice samman med en mindre grupp överlevare som vill ta sig till den mystiska fristaden som går under namnet Arcadia.

Fjärde delen i berättelsen om hur Alice bekämpar den zombieinfesterade värld hon lever i. Filmen håller måttet någorlunda jämfört med de tidigare filmerna, de borde dock inte ha gjorde den till en 3D-film, vilket ändå inte blev så speciellt lyckat.
     Det är roligt att se främst Ali Larter göra ett återkommande i den här filmen, som den överlevande Claire, även K-Mart hittas tillsammans med andra som lyckades fly på helikoptern i Extinction.
     När man i ett halvår har levt ensam på jakt efter ett ondsint jätteföretag, varför har man då moderiktiga kläder och struttar omkring i, t.ex. en modern pilotjacka. Hon har åtminstone ett par bra skor, och inte högklackat, som alla andra hjältinnor nu för tiden verkar springa omkring i.
     Undra hur Umbrella Corp. tänker när de verkar försöka utplåna mänskligheten med det här T-viruset de släpper ut lite här och var. Vill de bli de sista människorna på jorden, eller vadå? De måste ju förstå att om mänskligheten blir utplånad för att omvandlas till köttätande zombies, då kommer även alla kvinnor att försvinna och sen kommer inte ens de kvarvarande männen kunna föra den mänskliga arten vidare. Verkar väldigt korkat, inte sant?

Supermonster 1: "Giant axe-wielding monster"
     Det här är någon form av en tidig boss i filmen. Det är ett humanoidiskt monster som är omkring dubbelt så stort som en människa. Den har en enorm yxa med hängande kedjor som den svingar sakta men extremt tungt för att meja ner vad den än har framför sig. Den påminner mycket om en blandning mellan en bödel och en slaktare.

Supermonster 2: "T-virus infested Wesker"
   Han måste konsumera färskt mänskligt DNA för att lyckas hålla kontrollen över viruset. Han är extremt snabb, både i rörelser och reflexer, han är även väldigt motståndskraftig i strid. Han har någon konstig fler-armad parasit (eller kan mycket väl vara hans muterade insida också) Han har tre minions med sig: Den patetiska Bennet och två muterade dobbermans (mer muterade än vanligt).

Jag ger "Resident Evil: Afterlife" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 37 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar