fredag 30 november 2012

#56 Real Steel (2011) [2]

I en inte så snar framtid, där människor har ersatts av robotar i boxningsringen, är Charlie är tränare för sådana robotar, även om han inte är en särskilt högt rankad sådan. Men han upptäcker snabbt, tillsammans med sin son, att bara för att något är litet betyder det inte att det inte kan åstadkomma stora saker.

Först och främst måste jag nästan varna för att se början av den här filmen om man är känslig för att våld utförs mot djur, även om det är datoranimerat. Det är nämligen en tidig scen där en robot slåss med en tjur.
     En definitivt underhållande film som ger mer än vad man kan tro. Förhoppningarna må inte ha varit speciellt höga inför en film om robotar som slåss, men den överraskar faktiskt. Den påminner lite om någon sorts korsning mellan typ vilken boxningsfilm som helst och tv-programmet Robot Wars (1998), vilket man iofs kan tänka sig bara av att se en trailer eller höra om den.
     Tycker man om boxningsfilmer, robotar som slåss och/eller Hugh Jackman, som förövrigt gör ett bra jobb här, så kommer man definitivt uppskatta denna science fiction.

Jag ger "Real Steel" betyget 6 / 10
Speltid: 2 tim 7 min
2011-11-29 21:00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar