onsdag 14 november 2012

#294 The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2 (2012)

Bella vaknar upp som vampyr efter den brutala födseln av Renesmee. Volturi får höra om vad de tror är ett odödligt barn och kommer till Forks för att upprätthålla lagen.

Ett värdigt avslut på filmserien om Bella, Edward och Jacob. Det finns många som klagar över historien, filmerna och skådespelarna. Till det kan man bara säga: Se filmen så du vet vad du pratar om! Då främst handlingen är något som alla klagande verkar ha fått helt om bakfoten. Skådespelet är bra, då de spelar hur karaktärerna är i böckerna, vilket de negativa inte heller verkar vilja inse. Har man fattat tycke för de tidigare filmerna är det helt klart en rekommendation att se denna.
     Det är en liten twist på slutet som gör att man till en början tänker "Whaat!?" men sen inser med ett "Ahh, juste, så var det ja...", åtminstone om man har läst böckerna. Effekterna har de lyckats bra med, de få de implementerat i filmen, som till exempel vampyrens, från Indien, förmåga i att manipulera elementen. Dock transformeras Bellas ögonfärg lite för fort för vissas tycke, hon borde ha behållit den blodröda ögonfärgen längre än vad hon gjorde.

Jag ger "The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2" betyget 9 / 10
Speltid: 1 tim 55 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar