måndag 19 november 2012

#298 Total Recall (2012)

En fabriksarbetare börjar misstänka att han är en spion efter ett besök till Rekall, ett företag som kan implantera falska minnen från ett liv kunden gärna hade velat ha, och finner sig snart som en jagad flykting.

Hyfsat okej  som en actionfilm, man verkar ha försökt få filmen bra genom att utnyttja ett framtida tema och framföra detta med hjälp av tonvis av datoranimeringar och digitala specieleffekter. Fram till sista de sista 30-45 minutrarna har man inte en större koll på vad det egentligen är filmen handlar om, Collin Farrells karaktär spenderar nästan hela filmen med att försöka rymma från sin så kallade fru, och Kate Beckinsale i sin tur spenderar hela filmen med att jaga honom. Något annat som gör att filmen inte blir annat än lite småhäftig att titta på är att man får en känsla av att ha blivit inkastad  mitt i en handling, och inte en speciellt bra handling på det, den förfyller inte så mycket som man skulle kunna önska. Skådespelet är inte dåligt men man skulle inte riktigt kunna säga att det är deras bästa prestationer. Något man inte med gott samvete skulle kunna säga är bra skådespel är slutstriden mellan Farrell och Bryan Cranston, det är nästan pinsamt att se på hur två vuxna män som ska försöka slå ihjäl varandra, men skulle inte kunna slå hål på en centimetertjock friggolitskiva. Hela scenen är bara mesig och ger inte ett bra intryck hos tittaren.
     I slutet, när Jessica Biel sitter i farkosten som ser ut som någon konstig avkomma mellan ett stridsflygplan och en helikopter, har hon kommit till Farrells undsättning och skjuter för fulla muggar, fram till det att helikoplanet meddelar att ammunitionslådorna var tomma, hon skriker lite, de byter bild en stund och när de byter tillbaka har hon helt plötsligt fulla lådor igen.

Jag ger "Total Recall" betyget 5 / 10
Speltid: 1 tim 58 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar