torsdag 15 november 2012

#295 My Future Boyfriend (2011)

En vetenskapsman från 3127 reser tillbaka i tiden till 2011 för att ta reda på vad "love" betyder.

Skådespelet är för det mesta okej, det är inget som inger ett "WOW-moment", men det duger helt klart för en film av den här kalibern. Man förstår varför Barry Watson och Sara Rue tilldelats huvudrollerna, då dessa två gör sina respektive bäst. Manuset har en bra grundstory bakom sig, dock skulle den här och var kunna trimmas lite för att förfina hela upplevelsen. Ett av de mest överraskande tillfällena i filmen är när en viss Fred Willard dyker upp i rutan. Filmen innehåller ett par pinsamma ögonblick och en hel del humoristiska.
     Något som inte riktigt alla kanske tänker på är en koppling mellan denna sci-fi och en från tio år tidigare. Den manliga huvudkaraktären här benämns som P-A-X-497/341, eller "Pax" som smeknamn, och den lite äldre sci-fi-rullen heter K-PAX (med Kevin Spacey i huvudrollen). Båda dessa filmer innehåller någonstanns ordet, eller snarare namnet, "PAX" på något sätt och de båda handlar om en man som påstår att han är från framtiden. Coincidence!?
     Filmen börjar med utgrävningen i det 32a århundradet, då de finner en låda med pengar och en bok, det är inte bara det, det verkar vara en utgrävning av Titanic i en öken som är det gamla Stilla havet. Dessa föremål är förvånansvärt välbevarade efter tusen år i dåligt förvar, inget av pappersföremålen faller sönder vid blotta beröringen. Men fine, det kan man ta, det är framtiden och de kanske har skjutit någon mystisk bevarande-stråle på dem när kameran inte tittade. Något annat som helt klart kan förbrylla även den mest öppna tittaren. Efter att Pax betalat bartendern med 100-dollarsedlarna från 2012 och kraschat Elizabeths bokfest får man se ett kort klipp till ett Secret Service-kontor där en agent kommer in med en av bartenderns mottagna 100-sedlar, under denna mindre än hela timma har skitstöveln i baren insett att det är något fel på sedlarna, skickat in dem till staten och man har hunnit analysera denna sedel (troligen analyserat åtminstone).

Jag ger "My Future Boyfriend" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 13 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar