onsdag 18 juli 2012

#236 The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)

I den fjärran östern gräver Alex O'Connell, sonen till de berömda mumiemotståndarna Richard och Evy O'Connell, upp den mumifierade förste kejsaren av Qin - en hamnskiftare förbannad av en häxa århundranden tidigare.

Mer i klass med uppföljaren till  The Mummy, än originalet självt, om man tittar på manuset. Idén till filmen hamnar till och med lägre än den förra, då den förra åtminstone följde temat av den första filmen bryter den här helt mot traditionen av att det till exempel ska vara en egyptisk mumie. Effekterna ser mycket bättre ut än i The Mummy Returns, de är mer i klass med hur det vanligen ser ut under den här tiden. Det är tyvärr bara två skådespelare som får vara med i denna traditionsbrytare till uppföljare, Brendan Fraser och John Hannah, annars har man bytt ut de ända andra två karaktärerna som överlevde övergången från film två till tre, Evy och sonen Alex. Alex förstår man att han bytts ut, han ska nu vara någonstans mellan 20 och 30 och den förra pojken kan knappast ha hunnit åldrats över ett decennium på de senaste sju åren, men att de bytte ut Rachel Weisz till Maria Bello är tråkigt eftersom det är henne man är van vid i denna rollen.
     Som sagt tidigare har filmen en del häftiga specialeffekter, men filmen i stort är inte något att hurra för, den är varken bra eller dålig, den är som en skål okryddade nudlar; smakar ingenting men kan åtminstone mätta lite.

Jag ger "The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor" betyget 5 / 10
Speltid: 1 tim 52 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar