fredag 6 juli 2012

#222 Space Jam (1996)

Michael Jordan går med på att hjälpa Looney Toons spela en basketmatch mot slavdrivande utomjordlingar för att avgöra deras frihet.

Trots att Michael Jordan är en basketspelare och inte skådespelare, gör han ett förvånansvärt bra jobb. Men det är inte bara Jordan som spelar sig själv, det är ett helt gäng andra basketspelar som gör detsamma, de gör inte lika bra ifrån sig, men de är inte med speciellt mycket och därför behöver de inte göra lika bra ifrån sig. Det är inte bara basketspelare som spelar sig själva, skådespelaren Bill Murrey spelar även han sig själv, som vän till Jordan.
     Den här typen av film är underhållande och gör att filmen till en större hit hos den yngre publiken, här eftersom barnens eventuella favoritbasketspelare (åtminstone de som var barn under 1990-talet) och ett stort gäng med tecknade seriefigurer från TV som i princip alla känner igen är med i samma film och interagerar med varandra. Manuset är en underhållande idé, utomjordlingar som vill kidnappa seriefigurer, och för att göra upp ska de spela basketboll.

Jag ger "Space Jam" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 28 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar