onsdag 4 juli 2012

#217 Aliens (1986)

Företaget Wayland-Yutani har förlorat kontakten med kolonisterna på LV-426, planeten där besättningen ombord Nostromo fann ett skepp fullt med enorma ägg. Nu skickas en militär räddningspatrull tillsammans med Ripley och en representant från Wayland-Yutani för att undersöka vad som hänt och rädda eventuella överlevande vid en eventuell olycka.

Queen takes Bishop... Hela filmen är som ett två timmar långt parti schack, där den ena sidan bara har bönder och en drottning. En värdig uppföljare till Alien, dock är det James Cameron som står för regin den här gången, vilket kan ses som en bra sak, då han är en ytterst skicklig regissör. Liksom i Alien är det Sigourney Weaver som sparkar stjärt som Ellen Ripley. Den här uppföljaren har inte riktigt följt orginalet Aliens skräckspår, utan har hoppat in mer åt äventyrshållet.
     Det finns några få saker som kan ses som lite fysiskt otroliga, bland annat när Ripley har öppnat slussen ut till rymden för att hon inte längre vill hänga med drottningen, och allt som stoppar henne från att slungas ut i rymdens oändlighet är hennes armbågsled. Att hon dessutom kan hålla emot all kraft av vaccumet i rymden med sina bara händer är något helt otroligt, kan hon vara övermänsklig tro?

Antal Xenomorpher: Okänt + 1 drottning.

Jag ger "Aliens" betyget 8 / 10
Speltid: 2 tim 17 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar