tisdag 17 juli 2012

#233 The Mummy Returns (2001)

Imotephs mumifierade kropp skeppas till ett museum i London, där han återigen väcks till liv för att sprida död och förstörelse.

Inte nära på lika bra som originalet, varken manuset eller effekter. Effekterna är rent ut sagt riktigt dåliga på vissa ställen, till exempel animationen av Skorpion kungen, man ser fortfarande att det är Dwayne Johnson som är den enorma skorpion-mannen men det ser riktigt dåligt ut. Något som däremot är riktigt bra med denna uppföljare är att alla originalskådespelare kommit tillbaka Brendan Fraser, Rachel Weisz och John Hannah, Oded Fehr, Arnold Vosloo, och Patricia Velasquez får alla behålla sina respektive roller som goda arkeologer, onda uråldriga egyptier eller heliga väktare. Skådespelet behåller sin kvalité från originalet, visst det är absolut inte de bästa prestationerna i filmhistorien, men det är verkligen inte de sämsta heller. Filmen spelades in ungefär två år efter originalet, men i filmens värld utspelar den sig 9 år efter händelserna i den första, de har till och med en åttaårig son nu.
     Evy säger till Anck Su Namun när denne slåss mot Jon att hon ska slåss mot någon i Ancks egen storlek, det roliga är ju att de är i samma storlek, så Evys replik är en av de mest onödiga och miningslösa i hela filmen.

Jag ger "The Mummy Returns" betyget 5 / 10
Speltid: 2 tim 10 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar