fredag 6 juli 2012

#221 Hancock (2008)

En superhjälte som lever ett tufft liv och har fallit ur allmänhetens favör inleder ett tvivelaktigt förhållande med hustrun till en man inom public relations som försöker reparera hans image.

Om dessa vad de nu är är byggda i par, hur kommer det sig att John Hancock är mörkhyad medan Mary är vit? Borde de logiskt sett inte vara så att de skapades så att de bland annat skulle se likadana ut? Eller är de kanske som salt- och pepparkaren, den ena vit och den andra svart? För att sen hoppa över på något helt annat: Örnar. Hur kommer det sig att det finns så många örnsymboler mer i filmen? För att nämna några så har vi örnmärket på Hancocks mössa, statyn utanför banken där det hålls gisslan och örnen han har med sig strax innan eftertexterna. Kan det vara något som ska symbolisera USA och "den amerikanska friheten" tro?
     En intressant grundstory, som hade kunnat göras bättre, det är inte bara storyn som hade kunnat presenterats bättre, även skådespelet hade kunnat vara bättre, speciellt med tanke på vilka tre skådespelare som innehar de tre största rollerna i hela filmen; Will Smith, Charlize Theron och Jason Bateman, det var inte dåligt de gjorde, det var rätt okej, det hade bara kunnat vara mycket bättre, de har potential för så mycket mer än de gav oss i den här produktionen.
     Men trots att den hade kunnat vara utförd bättre, kan den fortfarande ge en positiv upplevelse, de har inte sparat på specialeffekterna som rör hela superhjältegrejen (styrkan att kasta omkring saker och folk och trycka upp någons huvud där solen inte skiner på någon annan, flygning och så vidare), även om vissa effekter som föreställer att marken, väggar och liknande kraftfullt går sönder, det kan se lite överdrivet ut emellanåt, fast inte heller detta drar ner filmen, det är bara det att filmen troligen hade klarat sig lika bra i ett nedtonat läge.

Jag ger "Hancock" betyget 6 / 10
Speltid: 1 tim 32 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar