onsdag 4 juli 2012

#218 Alien³ (1992)

Ellen Ripley fortsätter att bli förföljd av de vilda utomjordlingarna, när hennes räddningskapsel störtar ner på en fängelseplanet.

Det är återigen en ny man som står för regin, den här gången är det David Fincher. Inte riktigt lika bra som sina föregångare, men fortfarande bra, riktigt spännande och lite lärorik för alla Alien-fans där ute. Liksom tidigare så innehar Sigourney Weaver även denna gång huvudrollen. För en gångs skull är det någon mer än Weaver som får ta del i rollistan i fler än en film, Lance Henriksen får vara med i några minuter som den trasiga androiden Bishop, från Aliens, och den person som designade Bishop-modellen, som kommer till Fury för att hämta Ripley och fängelseplanetens xenomorph. Då orginalet utspelar sig ombord skeppet Nostromo och den första uppföljaren till största delen i en koloni på LV-426, så utspelar sig denna på Feorina 'Fury' 161, ett järngjuteri och fängelseplanet för speciellt våldsamma fångar.
     Den här gången är det inte lika många otroligheter som föregår, däremot kan det ses som lite konstigt att Ripley går genom hela filmen utan att chestburstern spränger hennes bröstkorg, skulle kunna vara för att (det är åtminstone vad hon säger) hon bär på en framtida drottning, och dessa tar längre tid på sig att mogna. Det är intressant att man i den här filmen får lite mer kött på benen om xenomorpher, det avslöjas att en facehugger inte bara kan fästa sig på människor, den xenomorphen som härjar på Fury 161 kommer från en kossa, vilket därför borde betyda att den troligen kan lägga ägg i ett gäng andra varelser också. Man kan även lista ut att en alien får drag från den varelse den föds från, eftersom Ripley påpekar att den här rör sig annorlunda jämfört med de hon stött på tidigare, det vill säga de som kommit från människor. Något annat man kan ha märkt vid det här laget är att när en xenomorph fått syn på dig kommer hela rasen att förfölja dig tills du eller alla aliens är dödade.

Antal Xenomorpher: 1

Jag ger "Alien³" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 54 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar