tisdag 17 juli 2012

#235 Rock of Ages (2012)

En småstadstjej möter en storstadskille på Sunset Strip, hon får jobb på den legendariska rockklubben The Bourbon Room, som ska hålla Stacee Jaxx och Arsenals sista spelning, och henns liv blir bättre än hon kunnat hoppas på.

Även om man kanske inte är överentusiastisk för musikaler eller Tom Cruise, så är filmen fortfarande bra. Cruise är inte med lika mycket som andra skådespelare. Speciellt filmens turturduvor Julianne Hough och Diego Boneta, eller ens Alec Baldwin och Russell Brand som spelar ägarna till Bourbon Room. Kärlekshistorien mellan Sherrie och Drew har en distinkt 80-talston över sig. De som växte upp under 80-talet kommer troligen kunna känna igen sig till en viss grad i att vara tonåring och rockälskare. Ta gärna en titt på filmen, speciellt om du är eller har varit en rocker någon gång i tiden.
     En stor anledning till att man kanske drar sig för att se filmen är för att Cruise innehar den viktiga rollen han har. Men även om man har något emot honom som person kan man inte neka det faktumet att han är en bra skådespelare, han tar alla sina roller på stort allvar och tror kanske till och med att han är respektive roll, det är kanske därför som resultatet har en tendens att kunna bli så pass bra som det väldigt ofta blir. Han tränade till och med in en helt ny gångstil så att den skulle se naturlig ut på stora duken.

Jag ger "Rock of Ages" betyget 9 / 10
Speltid: 2 tim 3 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar