tisdag 13 maj 2014

#653 Gojira-Minira-Gabara: Oru kaijû daishingeki (1969)

En mobbad skolpojke drömmer om att resa till Monsterön, där han blir vän med Godzillas son, som också har problem med mobbare.

Redan i förväg kan man förvänta sig en besvikelse till film, framför allt för att man använt sig mycket av klipp från tidigare filmer och lagt in dessa i det lilla som filmas på nytt, det som inte är gammalt material är det som är filmat i "den verkliga världen" och när pojken i huvudrollen umgås med monstersonen. Trots att man sett Godzillas son i en tidigare film så är denna moralkakefilm något man kan behöva kämpa sig igenom. Något som dessutom känns väldigt konstigt är sonens förmåga att ändra storlek mellan ett människobarns och halva Godzillas, det borde bara inte kunna gå, det bryter mot Godzilla-lagarna. Även för fans kan denna rekommenderas att skippas, den tillför inte riktigt något till serien, speciellt inte om man sett de tidigare filmerna.

Det är inte ens helt säkert att man skulle kunna kalla denna för en Godzilla-film, då den basicly bara är en film om en pojke som drömmer om att träffa Godzilla. Det är mer av ett dåligt familjedrama där det radioaktiva monstret råkar göra några cameos (dyka upp i bild).

Nyårslöfte: #133/2014

Jag ger "Gojira-Minira-Gabara: Oru kaijû daishingeki" betyget [2 / 10 - förväntad besvikelse]
Speltid: 1 tim 10 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar