tisdag 13 maj 2014

#116 Star Wars episode III - Revenge of the Sith [2] (2005)

Efter tre år av klonkrig, avslutar Anakin Skywalker sin färd mot den mörka sidan av Kraften, och sätter därigenom såväl sin vänskap med Obi-Wan Kenobi som sitt äktenskap i fara.

I och med den här filmen avslutades den serie filmer som George Lucas startade igång knappt 30 år tidigare. Till mångas förtret har dessa tre filmer inte levt upp till de förväntningar man haft efter orginaltrilogin, när andra inte har någon emot denna senare trilogi eller t.o.m. favoritiserar de tre senare. Det finns en hel del häftiga specieleffekter, men vissa specialeffekter bode aldrig ha gjorts, utan man borde istället ha följt de äldre filmernas exempel och använt sig av riktiga saker, som exempel Yoda; orginal var han en docka men senare blev han helt datoranimerad, vilket är ganska synd med tanke på att dockan gav ett visst intryck.
     Anakins, eller Darth Vader som han nu har fått namnet, Sith korruption är minst sagt väldigt mystiskt. När han först anländer till vulkanplaneten Mustafar så har han mörka ögon, när han inne för att avrätta seperatisterna så har hans ögon börjat anta det korrupta utseendet (en gul iris närmast intill pupillen som går över och blir blodsprängda innan ögonvitan), när han senare slåss med Obi-Wan så är ögonen återigen mörka, när han till sist får sina ben kapade så är ögonen återigen korrupterade. Glömde de Hayden Christensens linser under inspelningen tro, eller har det någon speciell betydelse som man bara kan spekulera i?

Jag ger "Star Wars episode III - Revenge of the Sith" betyget [8 / 10 - spännande]
Speltid: 2 tim 20 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar