tisdag 5 mars 2013

#372 Balls of Fury (2007)

Den före detta ping-pong mästaren Randy Daytona kallas in på ett hemligt uppdrag av FBI, för att störta mannen som mördade Randys pappa; Feng.

En smårolig komedi som främst duger för en stund då man inte har något annat för sig. Handlingen är ganska underhållande. En film som kretsar kring en sport är inte helt ovanlig, men vad som är ovanligt är att man valt just sporten ping-pong, enda sättet man hade kunnat vara mer ovanliga är om man valt Mah Jong eller något ännu ovanligare i staterna. Men filmen hade inte fungerat om man inte åtminstone hade valt en bollsport, helst med små bollar (typ ping-pong, biljard, tennis etc.) då det genom filmen kommer flertalet skämt som på ett eller annat sätt hänvisar till det manliga könsorganet, vilket blir lite tjatigt i längden, när det första av dessa skämt finns redan på filmaffischen.
     Valen av skådespelare är lite upp och ner. Christopher Walken som ärkeskurken är ett helt fantastiskt val, han har svårt att göra en bra roll, att han dessutom ska spela en asiatisk skurk gör hela situationen skrattretande rolig. Han ser inte ut att försöka spela en asiatisk man, utan de har bara slängt på honom en svart peruk och kläder som mer ser ut att höra hemma i en asiatisk rulle än i en amerikansk. Huvudrollsinnehavaren däremot, Dan Fogler, inger intrycket av att vara en Jack Black-wannabe, eller åtminstone ett försök till en sämre kopia av halva Tenacious D, det vill säga han är en kramgo, långhårig man runt 40 som ofta gör rock-rörelser i sitt skådespelande. Hade man istället fått in Black i rollen som Randy, så hade det troligen inte inverkat något alls på filmen, bortsett från att den troligen hade fått mer uppmärksamhet.

Jag ger "Balls of Fury" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 30 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar