fredag 22 mars 2013

#378 The Croods (2013)

Efter att deras grotta blivit förstörd, måste en familj grottmänniskor ge sig ut i en okänd värld tillsammans med en uppfinningsrik pojke.

Först och främst får man lite bakgrundshistoria, vilket är trevligt då man lär känna den familj man ska spendera de närmaste 90 minutrarna med. Sedan sätter historien fart, och den börjar alldeles underbart. Det är dock en ganska dyster miljö de lever i, vilket inte är så speciellt lockande att se på, men familjens personligheter och relation till varandra väger upp detta på flera plan. Sedan kommer brytningspunkten i filmen och den tar fart på riktigt. Familjen Crood beger sig ut i en värld lika främmande för oss som för dem. En värld vars miljö man lyckats riktigt väl med, såväl flora som fauna är fantastiska på alla möjliga sätt och vis.
     Alla barns favorit kommer definitivt vara sengångaren Belt som den uppfinningsrike pojken bär kring midjan genom i princip hela filmens gång. Medan vuxna troligen faller mer för minstingen i familjen, alternativt känner igen sig i relationen mellan pappan och mormodern. Bestämmer man sig för att ge filmen en chans kommer man med stor sannolikhet inte att ångra sig, då man kommer skratta i åtminstone 60 av de 90 minutrar film, man kanske till och med fäller en tår någon gång under filmens gång. 

Jag ger "The Croods" betyget 9 / 10
Speltid: 1 tim 38 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar