måndag 25 februari 2013

#370 Under the Tuscan Sun (2003)

Efter att ha gått igenom en skilsmässa, åker Frances till Italien på semester. Då hon på en impuls bestämmer sig för att köpa en villa i Toscana.

En fin liten berättelse om hur trots att livet kanske ser dystert och allmänt dåligt för tillfället, så kan det alltid bli bättre. Utan några motgångar i livet, skulle vi inte ha några framgångar. Såväl regin som manuset är bra genomarbetat. Man har lyckats visa bra på att livet inte behöver ta stopp, bara för att något tråkigt händer, som en skilsmässa för att ta ett aktuellt exempel. Många tittare kan troligtvis bara känna igen sig i en viss del av filmens handling, önskan att kunna fly ibland när man inte mår på topp. Men att faktiskt helt impulsmässigt köpa en villa i ett land där man knappt blir förstådd och inte pratar ett ord ur det inhemska språket, lägga i princip alla de få slantarna man har på detta näst intill fallfärdiga hus, kan kännas väldigt oansvarigt, det finns en viss romantik i det hela, men det är fortfarande oansvarigt när hon inte har något sätt att försörja sig för tillfället.
     Skådespelet ser bra ut för det mesta, man kan inte beskylla någon för att vara direkt dålig, men alla glänser inte så mycket som man skulle vilja att de gjorde. Karaktären som Lindsey Duncan spelar är troligen den lustigaste karaktären i berättelsen, hon är ganska konstig och verkar mest vara en sådan kvinna som för att försöka glömma sin ensamhet så träffar hon otaliga män efter varandra, detta kan mycket väl göra att många kan ha svårt för personen som porträtteras. Men likväl som att man kanske snabbt skapar sig en negativ uppfattning om denna äldre ensamma dam, skulle man samtidigt kunna fatta sig en bra uppfattning om man mer ser henne som en kvinna som gör vad hon känner för när hon känner för det. Precis som i alla historier finns det karaktärer man kan älska eller hata, eller kanske inte ha någon åsikt alls om, men det är bara du som kan avgöra vad just du tycker om dem.

Jag ger "Under the Tuscan Sun" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 53 min


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar