fredag 8 mars 2013

#373 I love you Phillip Morris (2009)

En polis blir bedragare när han kommer ut ur garderoben, väl i fängelse träffar han sitt livs kärlek, som han inte stoppar för något för att få vara med.

En helt underbar film med två fantastiska skådespelare. Filmen är baserad på verkliga händelser som kretsar kring bedragaren, lurendrejaren och fler-tillfälles rymlingen Steven Jay Russell, och hur han blir förälskad i en annan fången under tiden han sitter i fängelset. Det är Jim Carrey som spelar denna centrala roll, vilken passar honom utmärkt då han i flertalet scener ska göra något lite tokigare som passar honom som en handske, det kan vara allt ifrån att kasta sig ut för en rulltrappa som att låtsas spy i sin celltoalett. Ewan McGregor spelar Carreys stora kärlek och obejktet för dennes besatthet, Phillip Morris. De lyckas båda två spela sina homosexuella roller bra, de båda övertygar om att dessa två karaktärer mycket väl skulle kunna vara gay.
     Är man lite uppmärksam kan man i en scen hitta kopplingen mellan denna film och en av  Carreys tidigare, Bruce Almighty (2003). Denna koppling består av en replik där Carreys karaktär säger att någon över honom är som någon med ett förstoringsglas och att han själv är en myra som brääns under detta förstoringsglas.

Jag ger "I love you Phillip Morris" betyget 9 / 10
Speltid: 1 tim 38 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar