måndag 14 januari 2013

#351 Lemony Snicket's a series of unfortunate events (2004)

Efter att en eldsvåda dödat deras föräldrar, ges förmyndarskapet av tre barn till en avlägsen släkting och skådespelare, Count Olaf, som bara är ute efter förmögenheten föräldrarna lämnade efter sig.

Baserad på en 13 böcker lång serie, har man skapat en knappt två timmar lång film, man har lyckats förvånande väl med att göra en så pass kort film på en bokserie som är så pass lång, den är åtminstone väldigt bra för någon som inte läst böckerna. Komedikungen Jim Carrey spelar en roll som spelar tre, man har fått till Count Olafs utseende riktigt bra, och vem bättre att porträttera den giriga gamla gamen än Carrey. Syskonen spelas även de av tre skådespelare som passar för rollerna alldeles utmärkt. Till sist måste ytterligare två riktigt bra namn nämnas; Billy Connolly som kramar ormar och Meryl Streep som fobikvinnan, man behöver inte ens nämna att de gör sina roller utmärkt.
     För att nämna en lite lustig detalj ur filmen, Captain Sham refererar till Karate Kid med kommentaren "I'll give him the old wax on wax off, me shall" när han ska försöka imponera på faster Josephine.

Jag ger "Lemony Snicket's a series of unfortunate events" betyget 9 / 10
Speltid: 1 tim 48 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar