tisdag 29 januari 2013

#360 Final Fantasy: The Spirits Within (2001)

En kvinnlig vetenskapsman tar en sista ståndpunkt på jorden med hjälp av en brokig skara soldater mot en invasion av utomjordliga fantomer.

Spännande variant på den väldigt vanliga "utomjordlingarna invaderar"-genren, det är inte den klassiska smartare-än-oss som helt klart är den mest populära i alien-genren, det är snarare en egen version av monster-aliens. En teori är att de ska föreställa de plågade själarna efter två  utomjordliga varelser i krig med varandra, som egentligen inte vill någon skada men har inte mycket till val då de dras till levande själar vilka de slukar för att försöka mätta någon form av hunger.
     I listan över röster för karaktärerna kan man hitta en hel del personer man känner igen, de kändaste är troligen Ming-Na Wen som den kvinnliga huvudrollen och Alec Baldwin som den manliga, Steve Buscemi som en av soldaterna och Donald Sutherland som vetenskapsmannen. Man kan snabbt förstå varför, åtminstone några av skådespelarna, fått sina rollen; det är en scen ganska tidigt, då Aki och Grey befinner sig i en form av hiss, hon berättar om hur hon samlat in sex själar för att försöka neutralisera fantomerna. Det i denna scen som är så gripande är hennes berättande om den döende flickan i ett sjukhus som var själ fem.

Jag ger "Final Fantasy: The Spirits Within" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 46 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar