lördag 21 januari 2012

#86 Gojira no gyakushû (1955)

Godzilla strider med en irriterad ankylosaur, och förstör Osaka i processen.

Nej men oj, den Godzilla som var med i Gojira (1954) var inte den enda av sin sort i världen, som man först trodde. Den dog ju av Serizawas "syre förstörare", så hur ska japanerna nu besegra denna kung av monster? Zoologen dr. Yamane (samma gubbe som inte ville att Godzilla skulle dödas i första filmen) visar under ett möte i japans regering först en filmklipp från den första filmen (ett rätt roligt inlägg faktiskt), senare så säger han även att det är ganska lönlöst att försöka besegra Godzilla med arméns artilleri, men lyssnar man på honom? Nej, varför skulle man göra det, han vet ju bara bättre än alla andra.
     Filmen är underhållande, dock inte närapå lika bra som den första. Vad den här har är vad som måste vara tidernas sämsta bild av Godzilla, det är när ett flygplan flyger över den, och den rör inte ens på sig, det ser mer ut som att det skulle vara en leksak som är uppställd i ett miniatyr-snölandskap. 
     Den här filmen går delvis ut på Godzillas rivalitet med en ankylosaur, som resulterar i förstörandet av ytterligare en japansk stad. De ogillar inte bara varandra, de verkar verkligen Hata varandra! När de strider i Osaka så han man ställt in uppspelningen av den scenen på lite snabbare än "normal", detta resulterar i en tuffare strid. Eftersom de båda jättemonstren rör sig snabbare i sitt slagsmål så ser de mer rabiata och aggresiva ut, vilket ger intrycket av en hetsigare strid.

Jag ger "Gojira no gyakushû" betyget 6 / 10
Speltid: 1 tim 22 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar