söndag 9 februari 2014

#307 Kate and Leopold (2001) [3]

En hertige från 1876 följer av misstag med sin ättling tillbaka till 2000-talet där han träffar sina drömmars kvinna.

En helt underbart romantisk historia om två själsfränder som skiljs åt av mer än ett århundrade. Hugh Jackman spelar en utmärkt gentleman av 1800-talsstandard så bra att man inser hur mycket utför samhället har gått när man jämför dåtidens och nutidens kulturella skillnader, sättet man talar på, hur man beter sig gentemot varandra och bara över hur man lever sitt liv. Meg Ryan spelar även sin roll bra, men når inte riktigt upp till Jackmans ribba, även om det hon gör är väldigt bra.
     Historien är väldigt fin, dock är den uppbyggd som i princip alla andra filmer fom faller under samma kategori som denna: man/kvinna kommer fram/tillbaka i tiden - faller för sin själsfrände som blint vägrar tro på vad protagonisten försöker säga - inser i slutet, gärna efter övertalan från en vän, att protagonisten talat sanning hela tiden och därför ångrar sig så innerligt djupt när det är försent - det ska gärna sluta med att tidsresenären eller själsfränden får en möjlighet att komma efter sin kärlek.
     Är man svag för romantik, gärna med lite komedi, så kommer denna underbara film falla en i smaken som vatten för en törstig.

Jag ger "Kate and Leopold" betyget [fantastiskt underbar]
Speltid: 1 tim 58 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar